Македонија

Изречени високи затворски казни за обвинетите за убиството на Денис Тот

Близу четири месеци од првото рочиште од судењето за убиството на хрватскиот ракометар, Денис Тот, кој беше претепан до смрт пред ноќен клуб во градскиот парк во Скопје, во Основниот Кривичен суд денеска беше објавена пресудата за случајот во кој се обвинети Анџело Ѓоргиевски, Клементина Левковска и Андреј Костовски.

Обвинетата Клементина доби затворска казна од 18 години. Анџело Ѓоргиевски затворска казна од 18 години, а Андреј Костовски години 16

На почеток