Магазин

Дензел Вашингтон жали што ја одбил улогата во хит филм: „На крајот играше Бред Пит, згрешив“

Актерот Дензел Вашингтон е познат по улогите во хит филмови како „Малколм Икс“, „Филаделфија“, „Праведникот“, „Ден за обука“, но има една улога за која жали што ја одбил.

Вашингтон еднаш откри дека жали што ја одбил главната улога во филмот Seven, која му беше доделена на Бред Пит.

„Тие ми понудија улога во филмот „Seven“. Ја одбив. Бред Пит заврши како главен актер. Навистина згрешив, не се шегувам“, рече тој.

„Има доволно улоги за мене и се чини дека тие се појавуваат доволно редовно. Откако освоив Оскар, добивам повеќе понуди иако меѓу нив има многу ѓубре. Секогаш е тешко да се најде добар материјал“, додаде тој. .

На почеток