Актуелно

„Се немаше сенс и се остана на лицемерен став“, адвокатите со реакција за пратениците кои беа против амнестија на осудените за 27 април

Законот за амнестија на осудените за настаните од 27ми април, не помина во собранието.

Подносителите, адвокатите Митровски и Пешевски преку статуси на социјалните мрежи го изразија своето незадоволство.

Пешевски во својата објава пишува дека нема да се откажат.

,,Законот кој што го предложивме за амнестија на осудените за настаните од 27ми април во собранието, глатко не помина. Повторно политиката немаше слух за обичниот народ како ни желба за исправање на историска неправда сторена со претходниот закон за амнестија и со пресудата на Основен Кривичен Суд потврдена со пресудата на Апелација…
Откажување нема!!! На ред е врховен во резерва стои Стразбур а и по 90 дена на кондиција ке ги фатиме.”

Адвокатот Јанаки Митровски во својата објава на социјалните мрежи наведе дека селективна амнестија е селективна правда, а тоа е најголемата неправда.

,,Предлог Законот за амнестија на осудените со гласање 41 ЗА 58 ПРОТИВ и 1 ВОЗДРЖАН за жал НЕ ПОМИНА и тука завршува постапката. Се немаше сенс и се остана на лицемерен став иако веќе еднаш се гласаше за амнестија на дел од овие луѓе, но останативе очигледно немаат употребна вредност. Селективна амнестија е селективна правда а тоа е најголемата неправда!!!!! Крсто Муковски си троши милионите како “ненасилен”!!!!”

На почеток