Македонија

Нов скандал во Судскиот совет: закажаа седница за избор на претседател, им ги затворија вратите на новинарите

И денеска избувна скандал во Судскиот совет. Новинарите, снимателите, фоторепортерите и јавноста останаа пред врата оти обезбедувањето добило наредба да не ги пушта да влезат во просториите во кои треба да се направи нов избор на претседател, објави Макфакс.

Седницата е закажана за 11 часот, но нема информација дали таа се одржува или е прекината. Не се знае ниту што ќе биде со разрешувањето на Весна Дамева од претседателската функција.

На страницата на Судскиот совет стои соопштение дека ќе има итна седница денеска, време на одржување, но не и одредба дека ќе биде затворена за јавноста.

На почеток