Скопје

(ВИДЕО) Скопјанец малтретира и повредува мачка, „Анима мунди“ бара одговорност

Извесен Д.Д. од населба Лисиче, Скопје на најсуров и монструозен начин малтретира и повредува мачка. Ова преку соопштение го изјавија од здружението за заштита на животни „Анима Мунди“ кои велат дека во текот на вчерашниот ден пристигнало видеото до нив.

„Ова видео е само дел од долготрајното психопатско изживување врз мачката бидејќи според сведоштвата истиот ја удирал од земја неколкупати со што и нанел очигледни повреди и траума. Ваквите слики од млади лица кои судејќи по смеењето во позадина на видеото и задоволството во изживување врз живо битие се скоро секојдневие и аларм за тоа каква младина продуцира ова општество и која би била следната жртва на насилниците од овој калибар“, велат од Здружението.

Како што посочуваат, млади лица кои покажуваат ваква ниска свест, нула емпатија и се изживуваат, убиваат животни, подоцна нивната агресија според стручни лица можат да ја применат и на луѓе.

„Бараме од надлежните институции да преземат соодветни дејствија и да има одговорност во овој случај, да се интервенира навремено кај овој млад човек и превенираат вакви случки во иднина. Недозволиво е било кое живо суштество да е мета на насилници со вакво девијантно и монструозно однесување“, завршуваат од Анима Мунди.

На почеток