Актуелно

Општина Арачиново нема да работи поради заканите по живот кон градоначалникот

Информативна служба на Општина Арачиново ги информира граѓаните дека општинската администрација од денеска нема да работи поради „безбедносни причини“откако градоначалникот доби закани по неговиот живот.

„Градоначалникот Ридван Ибраими ги извести советниците за состојбата создадена по инцидентот на 23.05.2023 година и одлуката за прекин на работата на администрацијата како привремена мерка за заштита на вработените. Сите советнички групи од сите политички партии првично го осудија предметот и изразија безрезервна поддршка до Претседателот и Општината како институција“, велат од Општината и додаваат:

„Општинскиот совет на Општина Арачиново, бара законските, безбедносните и обвинителските органи итно да ги преземат сите активности согласно законите со цел обезбедување услови за нормално и непрекинато функционирање на Општинската управа, апелира граѓаните да ги поддржат своите легитимни претставници во Советот на општината во насока на нормализирање на безбедносната состојба со цел побрзо враќање на нормалноста на функционирањето на Општинската институција“, велат од Општината.

МВР вчера соопшти дека полициски службеници во вторникот го привеле 69-годишниот арачиновец Р.А., постапувајќи по пријава на градоначалникот Ибрахими, кој во СВР Скопје пријавил дека додека тој не бил присутен во општинската зграда, приведениот пред други присутни лица упатувал закани по неговиот живот. Според Ибрахими, заканите биле изречени „во врска со предмет за доделување на користење на земјиште“.

На почеток