Македонија

СДСМ се грижи за сите граѓани, продолжува изградбата на социјални станови

СДСМ се грижи за сите граѓани, продолжува изградбата на социјални станови

СДСМ продолжува со вистинска грижа за сите граѓани, особено за подобрување на квалитетот на животот на ранливите граѓани. Со одговорни мерки и политики на СДСМ им помагаме на стотици семејства да решат еден од најголемите животни предизвици – обезбедување покрив над главата, истакнуваат од партијата на власт.

Изминативе години, според СДСМ, изградени се или во фаза на градење се над 860 социјални станови низ целата држава и тоа во Струмица, Гостивар, Македонски Брод, Пробиштип, Виница, Свети Николе, Гевгелија, Демир Капија но и на други места.

Подвлекуваат дека изградбата на социјални станови продолжува.

„Топол дом ќе добијат и граѓани од Велес, Неготино, Бутел, Дебар и Кочани. СДСМ со стратегијата за социјално домување не дозволува ранливите граѓани да останат на маргините на општеството и го поттикнуваме рамномерниот развој“, стои во соопштението од СДСМ.

Макфакс

На почеток