Коментари

Али Ахмети само потврди дека со сегашното ВМРО-ДПМНЕ нема компромис за уставни измени, смета Јоци

Политичката аналитичарка Јорданка Ивановска-Јоци смета дека лидерот на ДУИ, Али Ахмети, со неговите телевизиски интервјуа, потврдил дека засега нема компромис со ВМРО-ДПЛМНЕ за уставни измени.

„Али Ахмети само потврди дека со сегашното ВМРО-ДПМНЕ нема компромис за уставни измени и дека како партија биле против измените на Кривичен законик. И се повлекле. И им ја с*еба цела машинериска пропаганда на СДСМ кои една година тврдеа дека вмровци ќе ,,легнеле на брашно”. Ахмети во ова интервју зборува меѓудругото за некакви тајни средби Заев/Груевски/Ахмети околу измени на Кривичен законик со што отворено кажува дека се среќавале и преговарале за ослободувачки закони со криминалец како Н.Груевски наместо да го апсат ⁉️⁉️
Си преговарал Груевски тајно за сопствената кожичка и задник, а исто и Заев и Ахмети“, напиша Јоци.

Таа додава: „И можеби во тој контекст, баш фино е што ова го кажа Ахмети за убаво да послушаат затворените кои скапуваат во апс за ,,27 Април” – дека на онаа битанга Груевски, кој очито ашикува со Заев уште од Пржино, воопшто не му е гајле за нив. А, тоа што тој порачува дека е оптимист дека уставни измени ќе има, повеќе личи на закана, отколку на – оптимизам“.

На почеток