Македонија

(Видео) Ковачевски раскажа за жешката ноќ, кога седеле со Стево и требало да се гласа францускиот предлог

Премиерот Димитар Ковачевски раскажа зошто го поддржува Стево Пендаровски за нов мандат. Посочи дека тоа било кога требало да се прифати францускиот предлог, со кој, Бугарите треба да се вметнат во Уставот, тој застанал рамо до рамо со него. Ковачевски рече дека тоа било жешка ноќ.

Ковачевски раскажа дека тој и Стево се немаат окажано во најтешките моменти за нив.

„Стево и јас требаше и мораше да ја донесеме одлуката“, рече Ковачевски.

To Top