Македонија

(Видео) Викенд во Грција: нови гужви на граница

Трендот за викендите за се поминуваат кај јужниот сосед, Грција, продолжува и годинава. Стотици автомобили од утрово стојат на граничниот премин „Богородица“ каде чекаат да бидат пропуштени.

Најголем број се македонски државјани, со оглед на регистарските таблици на возилата, но има и транзитни автомобили, како што се српските.

На граничниот премин се чека во три колони и долги редови.

На почеток