Македонија

Македонија ќе добие претседател, има цензус

,,Скопје1″ дознава, постигнат е цензус за претседателските избори.

Македонија ќе добие нов претседател, бидејќи излезноста е над 40%.

Бојкотот на ДУИ не успеа, иако тие не гласаа за претседател.
За да има избор потребно е да излезат над 40 отато од запишаните избирачи. Овој услов е исполнет.

Очекуваме повеќе информации наскоро.

На почеток