Македонија

Лукаревска во ,,Претрес”: Треба добро преиспитување на СДСМ

Лукаревска: ДПМНЕ се кочничари на државата, тоа е нотирано во Извештајот на Европската комисија

Сања Лукаревска, заменик претседател на СДСМ, посочи дека првата грешка која ја направиле е тоа што многу малку пренеле за она што се СДСМ има направено.

,,СДСМ треба да ги направи анализите за да може да продолжи понатаму. Успеавме да направиме многу промени, кога се работи за плати, пензии, членство во НАТО… Раководството треба да си поднесе одговорност, СДСМ да продолжи понатаму и во парламентот и во општините. Ќе бидеме првите критичари што будно ќе ја следиме новата власт.”, вели Лукаревска

Посочи дека во ниту еден момент СДСМ не скршнал од неговата стратешка определба за членство во НАТО и ЕУ. Лошите кадровски политики и неконзистентноста го направиле своето.

На почеток