Македонија

Лукаревска: Стево Пендаровски е најдобриот кандидат за претседател

Сања Лукаревска, заменик претседател на СДСМ во подкастот ,,Претрес со Ландов” посочи дека Стево Пендаровски е најдобриот кандидат за претседател, кој никогаш не ја злоупотребил функцијата, ги испочитувал сите граѓани и уметници.

,,Бојкотот никогаш не смее да биде перцепција, потегот на ДУИ направи мобилизација граѓаните помасовно да излезат да гласаат, сметам дека потегот им е погрешен.”, вели Лукаревска

,,Специфично е, но на никој не му е сеедно. Ќе треба добро преиспитување на СДСМ. СДСМ мора да продолжи понатаму. Тој тренд, тој бран што ги фати сите избирачки места ќе продолжи, резултатот е тој.”, додава Лукаревска.

На почеток