Македонија

Посебни оперативни мерки во затворот во Шутка заради пристигнувањето на Палчо

Во истажниот затвор Шуто Оризари се спроведуваат посебни оперативни мерки поради екстрадицијата на Љупчо Палевски Палчо. Во затворот се пристигнати специјални единици, а сите затвореници се под клуч односно како одделенијата така и ќелиите.

Командирите издале наредби дека никој не смее да излегува надвор од местото каде што издржуваат затворска казна без разлика дали во отворено или полуотворено одделение.

 

Под посебни протоколи Палчо го носат во Македонија – екстрадацијата во тајност на барање на турските власти

На почеток