Нов состав, нов спикер, утре во 11 часот конститутивна седница на 11-от Парламенет

Утре во 11 часот започнува конститутивната седница на новиот собраниски состав, 11 ти во независна Македонија. На почетокот ќе се избере верификациона комисија за верификација на 118 мандати, потоа Комисија за избори и именувања која ќе предложи претседател а потоа ќе се гласа за добранискиот спикер. До изборот со седницата ќе претседава најстарата пратеничка Мерита … Продолжи со читање Нов состав, нов спикер, утре во 11 часот конститутивна седница на 11-от Парламенет