Свет

Дојави за бомби во сите судови во Словачка, полицијата претресува згради

Закани со експлозив во училиште во Словачка: полицијата на терен

Сите судови во Словачка денеска добија дојави за бомбите, изјави портпаролката на регионалната полиција на Братислава, Јана Шимункова.

Полицијата врши увид во сите судски згради, додаде портпаролката.

Дојавите за бомбата бил пријавен и до Врховниот суд на Словачка, пренесува ТАСР.

На почеток