Скопје

(Фото) Во Скопје, „Парада на гордоста“: марш, па забава на Стадионот на АРМ

Стотици учесници дојдоа на овогодинешната „Парада на гордоста“ која се одржа во Скопје.

Пораката која ја испратија е „спектакуларно непослушни“, а обраќања имаа претставници на организаторите, родители на ЛГБТ лица, претставници на феминистките.

Од Жена парк се маршираше преку Илинденска до Стадионот на АРМ. Таму ќе има забава.

На почеток