Македонија

Хаос во Тетово: поплавени домови, итно се бара исклучување на струја

Командирот на ТППЕ Тетово бара да биде исклучена струјата во цело Тетово бидејки според него ризикот од струен удар по граѓаните е многу висок поради тоа пто се поплавени подрумските простории на повеќе куќи и објекти.

На 112 стигнаа неколку пријави од граѓани за поплавени подруми.

Во моментов се воспоставува контакт со ЕВН.

На почеток