Македонија

Не е од Македонија лицето кое го симна македонското знаме од „Кораб“ за да стави албанско – МВР со детали

Во врска со видеото објавено на социјалните мрежи каде од страна на едно лице на Кораб е симнато македонското знаме и е поставено знаме на Република Албанија, Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека по преземени мерки од страна на Одделот за компјутерски криминал утврдено е дека се работи за лице кое не е државјанин на РСМ.

Се преземаат дополнителни мерки за расчистување на случајот, за што јавноста ќе биде соодветно известена.

На почеток