Република

Гордана Силјановска Давкова се сретна со наши уметници и актери

Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Силјановска Давкова оствари средба со уметници и актери со кои разговараше за актуелните случувања во областа уметноста.

„Се сретнав со наши уметници и актери. Загрижени се од сите скандали во министерството за култура. Јас ви гарантирам дека како претседател ќе воспоставам еден основен принцип владеењето на право да важи за сите, секаде“, појасни проф. д-р Гордана Силјановска Давкова.

На крајот од средбата проф. д-р Гордана Силјановска Давкова им вети на уметниците и актерите дека по победата за претседател, ќе започне уривањето на заевизмот кој се повеќе им нанесува штета на граѓаните на Република Македонија. А, со самата победа на заевизмот ќе дојдат подобри времиња за граѓаните но воедно и за уметниците и актерите.

To Top
Close