Некатегоризирани

СЈО згреши за „Поштенска банка“

СЈО информира дека е направена техничка грешка во текстот за новоотворената истрага под кодно име „Поштенска банка“ при што известува дека наредбата за спроведување на истражна постапка опфаќа повеќе поврзани настани за сторени кривични дела Злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 од КЗ и Перење пари и други приноси од казниво дело од член 273 од КЗ и со истата се опфатени девет лица.

,,Во однос на застареноста на кривичното гонење за кривичното дело злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 од КЗ информираме дека застареност е настапена само во однос на лицата Љубчо Георгиевски, Марјан Ѓорчев и Никола Груевски, додека за лицата Томе Главчев и Ратко Димитровски, согласно наредбата за спроведување истражна постапка, на товар им се става сторување на кривични дела Злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 од КЗ и Перење пари и други приноси од казниво дело од член 273 од Кривичниот законик на РМ”, информира СЈО.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток