Скопје

Од утре започнува грејната сезона во Скопје

Граѓаните и фирмите во Скопје кои се поврзани на централниот систем на топлинска енергија, од утре, 15 октомври 2018 година, ќе почнат да добиваат топлинска енергија, сѐ до 15 април 2019, кога трае регулираниот период за редовна испорака.

Испораката на топлинска енергија се врши по строго утврдени правила во зависност од надворешните температури. Доколку надворешните температури се пониски во текот на регулираниот период се испорачува поголемо количество топлинска енергија и обратно, така што корисниците во своите домови ќе имаат температури не пониски од 20 + 1 степен Целзиусов.

Годинава е забележан трендот за повторно приклучување и истиот се должи на високиот комфор што го добиваат потрошувачите, за најдобра цена, согласно сите еколошки стандарди. Исто така потрошувачите имаат и дополнителна поддршка преку услугата „Мој Сервис“. Стручните екипи на „Мој Сервис“ досега направиле преку 4000 интервенции. Најчести интервенции се приклучувања кон системот за централно греење, замена на грејни тела, интервенција на вертикалната инсталација во зградите , интервенција во ормарче, прочистување и увид  во внатрешната инсталација итн.

За сите детали за испораката на топлинска енергија, потрошувачите може да се информираат на веб-страницата www.beg-snabduvanje.com.mk (Мрежни правила за дистрибуција на топлинска енергија Прилог 3), или да се обратат до Центарот за грижа за потрошувачи на телефонскиот број 02 3076 200 и на 075 400 100 или преку е-пошта на: co*****@be*************.mk .

На почеток