Македонија

Меморијален планинарски марш на Кожуф посветен на Димитар Кангов

Денес во организација на Планинарското друштво „Кожуф“ од Гевгелија ќе се одржи меморијален планински марш во чест и сеќавање на својот долгогодишен член Димитар Кангов. Тој ненадејно починал во 2004 година при искачување на врвот Џена, кој се наоѓа на грчка страна на планината Кожу.

Меморијалот, ќе се изведе со искачување на највисокиот врв на Кожуф Планина, Зелен брег кој е висок 2.166 метри и се наоѓа на македонска територија, и истиот е оддалечен само стотина метри од местото каде Кангов загинал.

Меморијалниот марш ќе започне од месноста Аџибарица во 8 часот.

На почеток