вто. Ное 19th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Единствена Македонија до македонските историчари: Не се плашете и кажете ја вистината која ја знае цел свет дека Бугарите имаат татарско потекло

Единствена Македонија со неверување гледа колку барањата на членовите од бугарска страна во македонско-бугарската комисија за ревизија на историјата стануваат се поагресивни, а од членовите во Комисијата од македонска страна целосен молк и плашливост, се вели во соопштението од Единствена Македонија .

Очигледно во Комисијата од македонска страна има Македонци со изгубено национално чувство штом на тацна и ја подаруваат на Бугарија македонската историја со признавањето на Цар Самуил за бугарски цар, дека Св, Климент и Св. Наум се испратени од бугарската држава и се хиротонисани во рамки на бугарската црква и најново дека и Гоце Делчев е бугарски револуционер.

За Единствена Македонија е несфатливо колку марионетската власт во Скопје може да избрише се што е македонско, а колку македонскиот народ е нем набљудувач на сопственото самоукинување и обезличување.

Новата легална власт на Единствена Македонија која доаѓа до крај ќе ја разјасни историската вистина дека еден дел од бугарското население е со македонско етничко потекло, дека во историјата повеќе бугарски влади како и значајни државни институции во минатото и денес ги раководат Македонци, а бугарскиот народ влече корени од татарско-монголската етничка група.

Единствена Македонија ги повикува и ги охрабрува македонските историчари да не се плашат и да ја кажуваат вистината која базира на историски извори дека Бугарите имаат татарско-монголско потекло, се вели во соопштението од Единствена Македонија .

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close