Македонија

Од сендвичи се затруле 215 лица

Расте бројот на пациенти на Токсикологија кои во текот на викендот јаделе сендвичи во сендвичарата во Виница.

Во текот на денешниот ден е хоспитализирано уште едно лице со симптоми на дијареа и повраќање. Досега во Виница 215 лица побарале итна медицинска помош поради труење со храна. Затруените лица се вработени во фабрика за производство на мебел, во која оваа сендвичара дистрибуирала храна.

Во наредните денови инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство ќе извршат вонредни инспекциски контроли во сите објекти кои произведуваат и подготвуваат храна.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток