Актуелно

(ФОТО) Дневно во Македонија влегуваат до 10 шлепери со токсичен и радиоактивен отпад увезено од Италија!!!!

На социјалните мрежи се шерува ФБ Статус од Лука А. Александров, кој објаснува дека дневно во Македонија влегуваат до 10 шлепери со токсичен и радиоактивен отпад увезено од Италија, и кој се гори на десеттина локации низ земјава. Во продолжение статусот во целост:

ЗА МОНСТРУОЗНОСТА НА ОНИЕ КОИ СЕ НАРЕКУВААТ ПОЛИТИЧАРИ!!!!
Сакам еден пост да напишам за најмонструозното нешто што ни се случува изминативе неколку години!!!!!
Имено овие лопови што се на власт и минатите лопови што беа на власт си направиле шема со италија за правенје пари за сметка на Македонците и нивните семејства!!!!
Имено италија нуди 110-130 евра по тон и плус го плака и превозот за таа држава што сака да прими токсичен и радиоактивен отпад!!!!
Овој отпад страшно го загадува воздухот што го дишеме и страшно влијае врз здравјето на лугето!
Мирисот е најспоредлив со прегорени намотки или транзистори, отпорници, чипови, јак киселкаст мирис кој гуши и иритираат грлото и очите, многу слично како прегорени од електронски уреди!
Погодувате кои политичари се најлакоми и каде најмногу се гори ваквиот отпад????,
Се разбира Македонија косово и албанија
Е сега за да не биде очигледно почнуваат овие монструми да го горат отпадот откога ке почне грејната сезона и тоа пазете го распоредуваат на повеке локации!(за да не биде апла)!!!!
Мада тоа го прават и во лето понекогаш(ни се случи сега пред месец дена)!!!!
Се гори во топлана запад и во фабриката карпош што ја прави скопската населба карпош најзагадена населба во европа!
Се гори во топлана исток и во скопската железарница(За сметка на тоа не им бараат филтри) со што ја прави населба железара и автокоманда најзагадена во светот!!!
Се гори во печката во дрисла со што го зголеми заболуванјето од канцер на драчевчани за 20 пати!!
Се гори во цементарница(За сметка на тоа не им бараат филтри) со што кисела вода и населбата цементара-усје неможат да дишат!!!!
Се гори во осломеј што го прави кичево најзагаден град!!!!!
Се гори во рек битола што ја прави битола неиздржливо за живеенје!!!!!
Се гори и во другите градови како тетово и во Нов Дојран во николич!!!
Секаде каде што има фабрики со печки се гори!!!
Имаме фрапантен податок дека дневно во Македонија влегуваат до 10 шлепери со такво губре увезено од италија!!!!
За да биде иронијата поголема на нас за регистрација на колите и на моторите ни мерат на технички преглед издувни гасови 😁
И не лажат и не манипулираат да сме се префрлеле на клими инвертори да го намалеле загадуванјето 😁
Можеби за да појачаат со увозот на радиоактивен отпад!
ЛАКОМИ УБИЈЦИ НА СВОЈОТ НАРОД ЛОПОВИ И МОНСТРУМИ КОИ СЕБЕСИ СЕ НАРЕКУВАТЕ ПОЛИТИЧАРИ МАМИЦАТА ВАША МРШ ОД МАКЕДОНИЈА ШТО ПОДАЛЕКУ ИЛИ НАРОДОТ КЕ ВЕ ИЗБРКА А И КЕ ОДГОВАРАТЕ СО ГОЛЕМА ЗАТВОРСКА КАЗНА!
Прилог фотографии сликано денеска во скопската железарница и во железарница Николич крај Нов Дојран!

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2463554460389775&set=pcb.2463554547056433&type=3&theater

На почеток