Македонија

(ФОТО) Возило удрило рис на патниот правец Охрид-Кичево, по што починал

Денес на патниот правец  Охрид – Кичево кој е во изградба, од страна на градежници било забележано повредено животно. Тие велат дека станува збор за рис кој бил повреден од возило и не можел да се движи.

Лицата кои работеле на патниот правец го известиле Министерството за земјоделство, шумарство и водосопанство, како и Македонското еколошко друштво кои веднаш го транспортирале во Скопје за негово лекување, но рисот не преживеал.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток