Свет

Белгиската кралица доживеа мозочен удар

Белгиската кралица Паола, доживеа мозочен удар за време на нејзиниот одмор во Венеција со сопругот кралот Алберто.

Сето тоа се случило вчера, а кралицата денеска ќе биде префрлена во Белгија. Белгиската кралска палата соопшти дека ситуацијата е стабилна, и дека Паола е надвор од животна опасност.

Белгиската кралица имаше здравствени проблеми во последно време, вклучувајќи пореметување на работата на срцето и остеопороза.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток