Македонија

(ФОТО) Помор на врапчиња низ цела Македонија, граѓаните не знаат што се случува

Во групата „Фармери“ на социјлната мрежа Фејсбук граѓани споделуваат фотографии од помор на врапчиња. Велат иста е сутацијата во повеќе делови во Македонија.

-Здраво на сите, дали е забележан помор на врапчиња во вашето место на живеење?, пишува на групата на фармери.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215378857168680&set=pcb.2845052722381857&type=3&theater&ifg=1

Под сликите има многу коментари. Пренесуваме дел од нив:

„Сабајле и во кумановско има, и во Свети Николе, и во Кичево, се само дел од коментарите“ под фотографиите со поморот од врапчиња во оваа јавна група  на Фејсбук „Фармери“.

„Прошетајте малку меѓу Струга и Охрид покрај езерото има колку сакаш вакви мртви и тоа од вчера до денес се случува ова“.

„Пред некој ден забележав има и тоа полно“.

Инаку во групата дел од граѓаните коментираат и дека ова се случува во повеќе земји низ светот, не само во Македонија, но причината никој не ја знае.

фото: ФБ Фармери

На почеток