Свет

Минатата зима од грип умреле 80 000 Американци

Американските здравствени власти проценуваат дека минатата зима, 80 000 Американци починале од грип и последователните компликации, што е најсмртоносниот баланс во последните четири децении.

Директорот на Центарот за контрола и спречување на зарази (ЦДЦ), доктор Роберт Редфилд, ги објави овие информации во интервју за „Асошиетед прес“.

Во изминатите години, бројот на смртни случаи поврзани со грип се движел меѓу 12 000 и 56 000, потсетува агенцијата.

На почеток