Македонија

Путин со честитка од која на Бугарите ќе им се слоши: Денес е денот на словенската писменост, која дојде од Македонија

„Му го честитаме на братскиот македонски народ денот на светите Кирил и Методиј и кој се слави како државен празик.

Денеска во Русија е свечен ден – Денот на словенската писменост, а писменоста дојде кај нас токму од Македонската земја, се вели во објавата на Твитер на Руската амбасада, кои ја пренеуваат изјавата од Претседателот Владимир Путин.

 

Провери го и ова: Бугарски европратеник и новинар отворија „војна“ со Русија: Кирил и Методиј се бугари, како и Климент Охридски

Суптилна закана или предупредување: Радев упати порака до Македонија за ЕУ патот

 

На почеток