Свет

Видео од челичарницата во Мариупол

Вчера, Градскиот совет на Мариупол објави видео од фабриката за челик Азовстал на која се гледа густ чад што се издига од фабриката.

Тврдат дека во подрумите на фабриката има околу 1000 цивили.

На почеток