Актуелно

„Бугарија распишала меѓународна потерница со цел да ме заплаши и замолчи“, вели Богојески

Петар Богојески, поранешниот заменик- генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ на социјалните мрежи објави дека власта во Македонија спроведува прогон кон него, а кон тоа се приклучила и Бугарија.

„Почитувани граѓани,
на прогонот кој власта во Македонија го спроведува кон мене, им се приклучи и официјална Бугарија!
Поради мои политички и идеолошки убедувања, Бугарија распишала меѓународна потерница, без никаков правен основ, без известување и образложение, со цел да ме заплаши и замолчи!
Имам порака до властите во Бугарија… ниту Грујо, ниту Зајко, па најмалку вие ќе ме исплашите и замолчите!!!
Со дупло посилно и пожестоко темпо ќе ги бранам МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ, без разлика дали тоа му се допаѓа на некој во Софија или не!!!
ЗА ДЕЛОТО И КАУЗАТА!
ЗА ИЛИНДЕН!
ЗА МАКЕДОНИЈА🇲🇰“, вели Богојески.

На почеток