Македонија

По протестот, Мицкоски утринава на врв на Галичица: Од тука најубаво и најшироко се гледа татковината

По вчерашниот протест на ВМРО-ДПМНЕ пред Владата, лидерот на партијата, Христијан Мицкоски се искачи на Галичица.

„После историскиот митинг на кој се случи народ, утринава на врв на Галичица – Магаро 2255 мнв. од каде најубаво и најшироко се гледа татковината.
Нашата Македонија која бара промени, народот кој ја делегитимираше Владата и Македонија која е на нозе!
Одиме до крај затоа што е премногу!
Промени“, напиша Мицкоски.

На почеток