Свет

Володин до Столтенберг: „Рано се радува, не учел географија на училиште“

Не требаше долго време за да стигнат серија одговори од Русија за зајакнувањето на трупите на НАТО, како што најави генералниот секретар Столтенберг.

„ Со тоа што вели дека со влезот на Финска и Шведска во НАТО ќе има повеќе северноатлантски сојузи на руските граници, генералниот секретар на организацијата покажува дека на училиште не учел географија“, пренесува „Спутник“.

„Рано се радува. Не учел географија на училиште. Во случај Финска и Шведска да влезат во НАТО, ќе има повеќе Русија на нејзините граници“, му одговори Володин на Столтенберг на неговиот Телеграм.

Претходно генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека го поддржува приемот на Финска и Шведска во НАТО. Според него, во тој случај Русија „ќе добие повеќе НАТО на своите граници“.

На почеток