Македонија

Матичните лекари најавија штрајк

Матичните лекари најавија штрајк поради неисполнување на нивните барања.

Тие нема да издаваат упати и рецепти на 5, 6 и 7 септември. Како што најавија, со протест на работните места ќе го искажат револтот од неисполнување на нивните неколкумесечни барања.

Ваква одлука донесе денеска Управниот одбор на Здружението на приватни лекари, оставајќи им неколку денови на здравствените власти и премиерот, примарното здравство да биде прва точка на владина седница со конкретни решенија

На почеток