Македонија

Поделби, кавги и внатрешни судири во ВМРО-ДПМНЕ само за пари и тендери, вели СДСМ

Јавноста изминатите денови сведочи на меѓусебни обвинувања во ВМРО-ДПМНЕ за криминал, за рацете во медот и тоа за тендер од 136 милиони евра во Град Скопје, вели СДСМ

„И додека трае кавгата на релација ВМРО-ДПМНЕ – Арсовска, за пари и тендери, во самата опозицициската партија се случуваат поделби и внатрешни судири.

Самите даваат различни изјави од Мицкоски за промена на Уставот и против референдум.

Самите велат дека Мицкоски бил потрошен и треба да си даде оставка.

ВМРО-ДПМНЕ има бројни внатрешни проблеми кои треба да си ги решава, но она што е поразително е не само што таа не е реформирана партија, туку е и дополнително криминализирана“, се вели во соопштението.

На почеток