Свет

(ВИДЕО) На Далечниот исток спектакл, Кина и Џакарта влегоа во новата година

Островите Кирибати и Самоа, острови во Тихиот Океан, ја прославија Новата година во 11 часот.

Нов Зеланд ја започна 2023 година со спектакуларен огномет, како и секогаш.

Спектакуларниот огномет во Сиднеј во 14 часот го официјализираше влезот на Австралија во 2023 година.

Јапонија, Северна и Јужна Кореја ја дочекаа новата година во 16 часот. Фестивалот Чинка-саи се одржа во Токио, каде традиционално се палат борови во снопови.

Во 17 часот жителите на Кина, Филипините и Сингапур си ја честитаа Новата година.

Во 18 часот Џакарта, Пном Пен, Ханој и Бангкок ја дочекаа новата година.

На почеток