Македонија

Нов напад на преку 20 кучиња врз 14-годишно дете во Струга

Пред само два дена глутница улични кучиња нападнаа жена во Струга во непосредна близина до градскиот пазар. За немилиот настан сведочеше локвакрв на местото каде таа била нападната.

Активистот и бизнисмен Роберт Милески вчера објави дека од глутница кучиња било нападнато и 14 годишно дете. Тој ги повика членовите на Анима Мунди да вдомат по едно улично куче.

„Вака вчера изгледаше пред скалите на градскиот пазар во Струга – локва крв од искасапена жена од глутница крволочни кучиња!
Да не е полошо, вечерва нов напад на преку 20 кучиња врз 14-годишно дете.
Се молат членовите на Анима Мунди да дојдат во Струга и да вдомат по едно улично куче, како што направив јас, наместо само да паламудат кога жртвите се кучиња“, стои во објавата.

На почеток