Македонија

131 санкционирани возачи за брзо возење на подрачјето на СВР Струмица

На 12.01.2023 во периодот од 09.00 до 15.00 часот на подрачје на Секторот за внатрешни работи Струмица била спроведена контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од дозволената.
Притоа, биле констатирани 131 прекршок, од кои 87 на подрачје на Струмица, 24 на подрачје на Радовиш, 15 на подрачје на Валандово и 5 на подрачје на Гевгелија. Сите констатирани прекршоци биле соодветно санкционирани.

На почеток