Скопје

Реконструкција на игралиште на иницијатива на Левица во Град Скопје

По амандман на советниците од Левица на 13. седница на Советот на Град Скопје, на предлог-ребелансот на Буџетот на Град Скопје за 2022 година, прифатена беше иницијативата за реконструкција и уредување на спортско игралиште во парк шумата Гази Баба со соодветна спортска опрема и соодветно уредување на просторот, вели Левица.

„Разноликоста на активностите за граѓаните на просторот на најголемата зелена површина во градот потребно е да се негува и надоградува и да не се дозволи повторно да западне во заборав за градските власти.

Благодарност до работниците од ЈП Улици и Патишта, како и до сите учесници во реализација на оваа идеја. Парк шумата Гази Баба доби уште една причина плус да се посети за рекреативни цели“, се вели во соопштението.

На почеток