Македонија

(ВИДЕО) Средбата на Тоше и внуката на Гоце: Јас сакам Македонија да раѓа уште многу такви деца и да знаат дека се потомци на Гоце, на Каревци

На социјалните мрежи денеска по повод роденденот на Гоце Делчев граѓаните објавија видеа од “старите добри времиња” кога Македонците се чувствуваа најгорди токму на овој ден.

Во низата видеа посебна емоција предизвикуваат две снимки од Тоше Проески и внуката на Гоце Делчев, Катерина Трајкова Нурџиева.

“Јас сакам Македонија да раѓа уште многу такви деца и да знаат дека се потомци на Гоце, на Каревци, на славните луѓе на Македонија”, му вели Трајкова на Тоше кој подоцна ѝ ја пее “Зајди, зајди”.

На почеток