Свет

(ВИДЕО) ЕУ многу добро знае што им кажав на Шолц и на Макрон, вели Вучиќ

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, рече дека во Брисел не се согласил на ништо. Тој рече дека вечер ќе зборува за европскиот предлог за Косово, а објавеното на веб-страницата на Европската Унија е доказ „дека не се согласил на ништо“ во српскиот парламент.

„Вчера, добив признание за многу конзистентната политика што ја презентирав. Ќе повторам вечерва. Ситуацијата во Косово ја гледаме на поинаков начин во споредба со 22-те земји од ЕУ. Не е од вчера, не е од денес, ниту од 2008 година. Како сите одеднаш се изненадија кога јас лично ги прочитав сите тие тешки членови од договорот во српскиот парламент? „Сите ли во меѓувреме преспаа и се правеа дека не слушнале“, праша Вучиќ.

Тој додаде дека вечерва „ќе зборува темелно и детално за секоја точка од договорот“.

„Ништо не криев од народот. Нема ни денес, не криев ни вчера, а нема ни утре. Дури и од она што го објавија, видовте дека јас не излажав ниту една буква кога бев во Собранието. Ништо не криев. Во ЕУ многу добро знаат што им кажав на Макрон, Шолц и на г-ѓа Мелони и на секој наш европски пријател“, рече Вучиќ.

На почеток