Македонија

СДСМ: Ги заштитивме граѓаните, мерката за лебот даде резултат

СДСМ ги заштити граѓаните и не дозволи профитерство во време на криза.

„Мерката за замрзнување на цената на лебот на најмногу 33 денари и обврската за негово доставување даваат резултати.

Големите пекарници, кои два дена ја бојкотираа обврската, го доставуваат белиот леб од 450 грама во маркетите по цена од најмногу 33 денари.

За СДСМ граѓаните се секогаш на прво место.

Се разгледуваат можностите и се прават калкулации за замрзнување на цените и на други основни производи“, се вели во соопштението.

На почеток