Скопје

Мостот „Беласица“ ќе биде затворен од два месеца до една година, вели деканот на Градежен факултет

Не е лесно да се направи детална форензика на еден мост, вели деканот на Градежен факултет Горан Марковски, кој беше гостин во утринска на Телма.

Според него, доколку истрагата покаже дека е потребна скромна санација, таа би траела најмалку два месеци, а доколку е потребна сеопфатна санација тогаш ќе мине една година.

Мостот „Беласица“ беше оштетен во стравичен пожар пред една недела, а како главна сообраќајна артерија, која сега е надвор од употреба, предвика невиден сообраќаен хаос во Скопје.

На почеток