Коментари

Изгледа Агелер има амбиции како поранешниот амбасадор во Косово, откако го излобира најскапиот автопат се вработи во Бехтел, вели Мојсовска

Дали Анџела Агелер претендира по завршување на дипломатската кариера да си обезбеди место во познатиот конзорциум „Бехтел и Енка“? Ова прашање се наметнува ако го читате постот на членката на политичката партија „Левица“, Јована Мојсовска.

Мојсоска на својот Твитер профил посочува дека Агелер има амбиции како и поранешниот амбасадор во Косово, Кристофер Дел, кој, според нејзините пишувања, по завршување на диполоматските обврски се вратобил во компанијата

– Изгледа Агелер има амбиции како поранешниот амбасадор во Косово КРИСТОФЕР ДЕЛ, кој откако го излобира најскапиот автопат, се вработи токму во корпорацијата Бехтел. Излобираниот автопат во Косово достигна сума од речиси 17 милиони долари за еден км (повторно со таен договор).

На почеток