Македонија

Спасовски задоволен од анкетите за евентуална кандидатура за претседател

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во вестите на Алсат ТВ рече дека е задоволен од рејтингот во анкетите и дека ќе се направат анализи за евентуалната можност следната година да се кандидира за претседател на Македонија.

Неговото име се споменува сѐ почесто како што се приближуваат претседателските избори, а во разговорот министерот рече дека по тоа прашање нема толкави лични амбиции, колку што неговата кандидатура би требало да има едно „национално обединување“.

„Така што, во политичкиот дел за тоа сигурно дека ќе се разговара на ниво на партија, на ниво на партиски органи во носењето на таквите одлуки”, беше категоричен Спасовски.

Во однос на имињата за Претседател на државата, Спасовски рече:„Да, јас ги слушам спомнувањата на имиња, меѓутоа сето тоа е во рамки на шпекулации, разговори кои ги има во јавноста… Меѓутоа, јас сега воопшто не размислувам на тоа прашање. Можеби ќе дојде тема на која ќе разговараме и ќе ги соочиме сите аргументи. За мене што е важно?! Важно е да се направат добри анализи, важно е да се обединат сите структури кои подразбираат или ги споделуваат заедничките европски вредности, вредности за напредокот на државата и, таа опција да ја предводи Македонија и во наредните четири години“, подвлече Спасовски.

На почеток