Магазин

(ВИДЕО) Медитеранска крзнена фока снимена во Ластово

На Фејсбук страницата на паркот на природата Ластовско оточе се појави видео од брод на кој, се претпоставува, се гледа медитеранска мечка, пишува јутарњи.хр.

„Вчера во ПП Ластовско возило камерата на бродот М/Б Ноктурно сними нешто за што претпоставуваат дека е медитеранска мечка. Ако е така, проценете сами… ова не е прв извештај, во последните две години добивме повеќе од нив. Тоа секако буди надеж дека некогашниот постојан жител на овој крај се вратил“, напишале во описот.

Додаваат дека екипажот на бродот во живо ја видел медитеранската мечка, а подоцна отишле да проверат дали и таа се гледа на камерата на бродот.

На почеток