Македонија

(ФОТО) Кран пред Владата, вечерва ќе се поставува таблата „Влада на Северна Македонија“

Владата на Северна Македонија, по теркот на Владата на Груевски, отстранува, но и става табли во доцните вечерни саати. Така вечерва по дождливо време градежна мехаизација – кран пред Владата, се чека знак да се постави таблата „ Влада на Северна Македонија“.

Инаку во текот на денот на платото пред зградата на Владата се извршуваат подготовки за церемонија за подигање на знамето на НАТО, коешто ќе има свое место пред Владата.

Официјалното прво подигање на знамето ќе се изврши во текот на утрешниот ден. Денеска се поставуваа столици за гостите што ќе присуствуваат на свеченоста, а припадници на Гардата на АРМ ги вежбаа активностите што ќе треба да ги изведат.

Натписот „Влада на Република Северна Република Македонија“, ќе биде поставен на македонски и на албански јазик.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток