Македонија

ЦУК: има уште два активни пожара од утринските седум на отворен простор

ЦУК: Во последното деноноќие три пожари на отворено, 1.482 повици на 112

Центарот за управување со кризи информира дека од седумте вчерашни активни пожари, по утринскиот ангажман за нивно локализирање и гаснење, на терен има уште два активни пожара. Конкретно тие се во Општина Кичево – кај с.Ново Село (каде што гори шума) и во Општина Гостивар – кај селата Дебреше, Митрови Крст и Трново во реон на месноста „Пеклишта“ (каде што гори борова шума и мешана шума).

На почеток